top of page
  • Foto van schrijverMarije

Zielswerk - 8 indicatoren dat je pijn / trauma uit een vorig leven komt

Bijgewerkt op: 30 mrt.

Wanneer je je leven op aarde kunt gaan beschouwen als de ultieme ontdekkingsreis naar de verborgen schat, dan is dat wellicht de beste beschrijving voor wat zielswerk inhoudt.

 

Wanneer je deze schat hebt gevonden, veranderd niet alleen je ervaring van het leven, maar veranderd tevens alles erin en eromheen. Ik kan het weten. Ik heb de tocht afgelegd. Een ontdekkingsreis was het zeker. De term ‘’survival’’ was met tijd en wijle passender geweest.

 

''Ervaringen brachten mij meer en meer dichterbij, bij deze schat''


Sterk gekleurde ervaringen, die geheeld wilden worden, zodat dat wat er overblijft, slechts kan bestaan en rusten binnen de eenheid, deze eenheid, die bewustzijn heet.

Dit eindeloze bewustzijn, ‘’divine’’ light, vrede en liefde, dat is de ziel. Dit ben jij.

 

Het hele leven is de weg terug naar deze eenheid.

Tijdens je tocht op de weg terug ga je meer ‘’karakter’’, ‘’ego’’, ‘’trauma’’ en ‘’persoonlijkheid’’ afleggen of transformeren en laat je ziel zich vaker zien of horen.

Dit kun je herkennen aan de ontwikkeling van je intuïtie, de taal van je ziel.

 

Zielenpijn of trauma dat te maken heeft met je vorige levens, uit zich vaker in zeer sterke, sensaties, emoties of ervaringen. Zeker als ze herhalend zijn en niet weg lijken te gaan.

Een ‘’oer-verdriet’’, alles-overstijgend, een ‘’oer-boosheid’’, een ‘’bestaansangst’’ een ‘’doodsangst’’, een ontkoppeling van lichaam en geest, vaker ook tot uiting komend als een sterke conditionering of metafoor, het zijn voorbeelden van zielenpijnen.

 

''De ziel wil deze ervaringen helen, om jou tot volle bloei en glans te laten komen''


De intensiteit, diepte en het thema van de pijn bepaalt of deze pijn verder teruggaat en het een zielenpijn is. Het begrijpen en belichamen van dat wat er is gebeurd is vaker nodig om de pijn of het trauma helemaal in de diepte te kunnen transformeren. Je ziel brengt je ernaartoe op het moment dat jij eraan toe bent. Daar mag je op vertrouwen.

 

Soms lijkt een thema zoals hierboven een thema uit de jeugd of een thema vanuit de familielijn, echter is dit nog maar het begin van de ervaring.

Een trauma kent vaker meer lagen of niveaus, of blijft terugkomen totdat je de diepte hebt ervaren en dus de angel uit het thema en de pijn is.

 

Hieronder beschrijf ik hoe je kunt herkennen of je pijn/ trauma wellicht uit een vorig leven komt. Zelf heb ik 6 van de 8 indicatoren ervaren, dit lees je ook deels terug. Want eerlijk is eerlijk, schrijven vanuit eigen ervaring is toch veel leuker?

 

Indicatoren dat je trauma of pijn uit een vorig leven komt


1.Trauma: diepe emotionele, of sterke lichamelijke pijn

Ervaar je weleens een zeer sterke, allesomvattende emotie die door merg en been gaat en houdt deze langer aan? Ik noem dat een ‘’oerverdriet’’ of ‘’oerboosheid’’ oftewel ‘’oerpijn’’.

Hoe dieper het gevoel, en hoe langer dit gevoel aanhoudt, des te meer het kan wijzen op een zielenpijn uit een vorig leven.

 

Ervaar je dit verdriet of deze pijn in relatie tot een bepaald terugkerend thema dat voor jou opportuun is in dit leven? Dan is het nog veel zekerder een zielenpijn.

 

Blijft de pijn terugkomen, terwijl je al vaker therapie hebt gedaan mbt dit onderwerp, dan kun je er nog meer vanuit gaan dat het een zielenpijn is.

 

''De kracht en uitwerking van het doorleven en doorvoelen van deze pijn is diepe transformatie, waardoor je veel meer stroming gaat ervaren in je leven''


De pijn wil gehoord worden en komt binnen jouw huidige leven weer terug om geheeld te worden of zelfs getransformeerd (veranderd en opgelost).

Het hogere uitgangspunt hierbinnen is dat je er als ziel voor hebt gekozen, met dit thema in je huidige leven aan de slag te gaan, ofwel je hebt het nodig om verder te kunnen groeien.

 

Thema’s kunnen heel breed zijn zoals; je veroordeeld voelen, het alleen moeten doen, je afgewezen voelen, veel angsten huizen ook in vorige levens.
2.Metaforen

Heb je weleens woorden gebruikt om je pijn te beschrijven zoals:

‘’je verketterd voelen’’

‘’aan de schandpaal genageld worden’’

‘’verstoten worden’’

‘’misbruik van worden gemaakt’’

‘’een verstikkend gevoel’’

‘’veroordeeld worden’’

 

Dit soort woorden kunnen letterlijk gekoppeld zijn aan ervaringen uit vorige levens, zeker als de letterlijke woorden geen directe betekenis hebben in dit leven maar wel als metafoor gelden voor de pijn die je voelt.

Wees je dit eens bewust. Welke woorden gebruik je die eigenlijk vreemd zijn.

 

3.Chronische pijn aan je onderrug

De onderrug staat in contact met het basis- ofwel wortelchakra.

Dit chakra staat voor aanwezig zijn, goed geaard zijn, op aarde willen zijn, willen leven, in goede gezondheid zijn, geld verdienen, actief zijn, vertrouwen hebben en goed begrensd zijn. Binnen het wortelchakra huizen alle thema’s en trauma’s die te maken hebben met deze deelgebieden, maar ook innerlijk kind trauma ontstaan in de jeugd of trauma met betrekking tot vorige levens.

De onderrug staat in verbinding met de achterkant van dit chakra, en de achterkant staat voor het verleden, datgene wat is geweest in je leven of daarvoor.

Thema of trauma dat met bovenstaande deelgebieden te maken heeft, en veelal innerlijk kind of vorige levens trauma huist in de onderrug. Zeker indien de pijn chronisch is, of terugkerend.

 

4.Een traumatische dood herbeleven

Veel traumatische sterfervaringen uit vorige levens (bv. verkrachting, geweldpleging, verstikking of dood) kunnen klachten geven in het huidige leven.

Het trauma kan een fysieke, mentale of emotionele uiting hebben in dit leven.

 

Ik geef een voorbeeld.

Zelf heb ik een verstikkingsdood gehad.

Dit resulteerde in nachtelijke dromen, waarbij ik wakker schrok met het gevoel te stikken.

Er was op dat moment echter niets mis met mijn gezondheid.

Mijn onderbewuste wilde mij op deze manier de pijn laten herbeleven.

Ik heb dit sterfmoment en bijbehorend levensthema uitgewerkt bij een erkend hypnotherapeut.

Het wakker worden s ’nachts met dit gevoel is daarna nooit meer voorgekomen.

Mijn ziel wilde het thema helen dat gekoppeld was aan wat ik te leren had in dat leven. In dit leven wilde ik dit thema gaan helen, dus was het nodig dat mijn lichaam alarm sloeg en mij dit ging aanreiken. Dit is hoe het werkt. Tijdens de sessie kreeg ik overzicht en inzicht in dit thema.

 

5.Angst – angst voor de dood – angst om alleen te staan – angst voor afwijzing

Veel angsten hebben oorsprong in vorige levens.

Zeker als:

  • Je angst in dit leven heel groot is

  • Je angst geen sterke oorsprong heeft in dit leven

  • Je angst al jong ontstaan is in kindertijd

  • Je angst steeds terugkomt

  • Je angst na allerlei therapie of zelfwerk steeds blijft aankloppen 

6.Afwezig zijn, niet willen aarden, niet op aarde willen zijn, dissociëren

Uit je lichaam gaan of sterk dissociëren, kan wijzen op een sterke angst of een vlucht mechanisme uit een vorig leven. Iets niet willen voelen, beleven of sterker nog hier niet willen zijn op aarde. Het ervaren van sterk verdriet of een sterke heimwee of eenzaamheid gekoppeld aan dit ‘’afwezig’’ zijn, kan deze thematiek meer duiden.


7.Karma

Karma is een term die de wet van oorzaak en gevolg beschrijft. Een handeling in een vorig leven waar een gevolg tegenover komt te staan in het huidige leven. Een soort balans opmaken. Karma kan zich uiten in een terugkerende situatie, pech, een probleem of een persoon die als rode draad naar een vorig leven fungeert waar een oorspronkelijke actie ligt.

 

8.Dromen - Nachtmerrie

Dromen zijn een manier van het onderbewuste, de ziel, om te verwerken of laten zien.

Je droomt wellicht over plaatjes, symbolen, gebeurtenissen of zelfs vorige levens. Dit is de manier van je ziel om je iets duidelijk te maken.

Indien je ziel je iets duidelijk wil maken, volgen er vaak symbolen of herhalingen.

Een droom komt terug. Of je schrikt wakker. Je ziet steeds hetzelfde plaatje of symbool.

Deze symbolieken kunnen ook uitgewerkt worden binnen hypnotherapie of reïncarnatie therapie.

 

Zielenplan, zielenpad en -missie (life between life)

Veel mensen zijn hedendaags op zoek naar zichzelf, of eigenlijk naar herleving van contact met hun ziel.

Zodra verbinding met de ziel wordt versterkt, kan het zielenpad verduidelijken.

Het zielenpad omvat thema’s en opdrachten die terugkerend zijn in je leven.

Dingen waar je wellicht voor wegloopt.

Dingen die niet vanzelfsprekend zijn of gaan.

Het zielenpad kan worden verhelderd middels bijvoorbeeld astrologie, via Hypnotherapie en reïncarnatie therapie.

 

''Je hoeft niet te geloven in een vorig leven om toch thema uit te kunnen werken''


Het is niet zo belangrijk of je gelooft in reïncarnatie of niet, om toch effect van hypnotherapie en reïncarnatie therapie te ondervinden.

Een klacht wil tenslotte opgelost worden, en als je deze verlichting kan vinden is de duiding minder belangrijk alswel de resultaten en de verlichting. De resultaten behaald met reïncarnatie therapie zijn inmiddels evidence based.

Veel cliënten die bijvoorbeeld komen voor een Hypnotherapeutisch consult, komen bij regressie vanzelf in zo’n ervaring of vorig leven als dit nodig of wenselijk is.

De ziel wil tenslotte iets oplossen.

Dat is het uitgangspunt.

Het enige dat je zou kunnen tegenhouden is je eigen angst daarvoor.

 

Hypnotherapie met regressie/ reïncarnatie is niet uit nieuwsgierigheid te ondergaan.

Het willen leren kennen van vorige levens, is een logische en begrijpelijke wens, maar dient niet het doel van deze therapie.

Derhalve heet het ook therapie.

Je mag erop vertrouwen dat je ziel je leidt.

 

 

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page