top of page

Reiki 1

Pagina - Methodieken- Reiki symbool stenen.jpg

Wat leuk dat je interesse hebt in een Reiki cursus, laat je inspireren.

Reiki kent een aantal graden, namelijk 1, 2 en 3, waarbinnen je steeds dieper met Reiki leert behandelen en Reiki leert ervaren. Ik kies er bewust voor alleen maar fysieke cursussen te geven en geen online, omdat ik geloof dat dit het beste werkt. Reiki brengt vaker een proces bij de persoon in kwestie in gang, dus fysieke overdracht is prettig en wenselijk.

 

Iedere nieuwe inwijding binnen een Reiki graad zorgt voor bewustzijns- en veranderingsprocessen die tijd kosten. 
 

Reiki cursussen kunnen dus niet snel achter elkaar worden gevolgd, want de energie dient goed te integreren in het lichaam en de in gang gezette processen hebben tijd nodig. Verder is het wenselijk om regelmatig met de Reiki energie te oefenen, middels een eigen behandeling of een behandeling van iemand anders.

 

Om die redenen verzorg ik ook nascholingen / intervisie (oefendagen)  en is er gelegenheid tot vragen stellen na de betreffende Reiki cursus, zodra je die bij mij hebt gevolgd. Er is dus voldoende nazorg en dit is ook belangrijk.

 

Ik ben verder aangesloten bij Reiki vereniging de Cirkel, een vereniging die de kwaliteit van Reiki en Reiki docenten bewaakt, en heb een erkende beroepsopleiding gedaan als Holistisch therapeut waarbinnen ik Reiki als Reiki Master vakkundig heb leren toepassen.

 

Reiki 1 werkt op het fysieke niveau, het lichaamsniveau. Je leert Reiki te voelen, ervaren, door te geven en jezelf te behandelen.

De cursus kent 2 lesdagen, meestal is dit een 2-daagse in het weekend. Er wordt bewust gekozen voor 2 dagen achter elkaar zodat je in de energie blijft en er contact mee blijft maken.

 

Je wordt tijdens de Reiki cursus in vier keer ‘afgestemd’ op de Reiki energie. Een ander woord is ook wel ‘geïnitieerd’. Deze initiaties worden verdeeld over 4 dagdelen tijdens de weekendcursus.

Binnen de cursus leer je vooral ook verstillen, je leert te mediteren en wat aandacht is. Dat betekent dat je naast de inwijding, tevens een meditatieoefening krijgt, een aandachtsoefening en een stiltewandeling.

De cursus is op maat door mij gemaakt, en passend bij wat ik leuk vind om je te leren maar wat tevens noodzakelijk is, naar mijns inziens, om Reiki goed in het lichaam te laten integreren.

Daarbij combineer ik niet alleen mijn kennis vanuit de Reiki maar ook vanuit mijn opleiding tot Holistisch therapeut, die een verdiepingsslag geeft.

De cursus wordt gegeven vanuit mijn eigen huis, tenzij er meer dan 3 cursisten zijn.

Bij grotere groepen werk ik samen met locaties.
 

Wat leer je:

  • Je krijgt uitleg wat Reiki is en waar het vandaan komt

  • Je leert de basis Reiki handposities om jezelf te behandelen en de posities om anderen een Reiki behandeling te geven

  • Je leert een behandeling te geven aan jezelf of aan anderen

  • Maatwerk: meditatieoefening, aandachtsoefening en een stiltewandeling

  • De Reiki cursus wordt afgesloten met een certificaat

  • Je kunt 3 maanden (of langer) na het volgen van deze 1e Reiki cursus de Reiki 2 cursus volgen

  • Prijs: 250 euro / weekend inclusief syllabus/ koffie en thee 

Mocht je eerst een kennismaking met Reiki willen, om te kijken of het iets voor jou is, meld je dan aan op marije.bewustleven@gmail.com voor een kennismakingsdag met Reiki: de Reiki Experience. Informatie hierover kun je vinden onder het kopje: Reiki kennismakingsdag.

Onder het kopje ‘’werkwijze’’ kun je iets lezen over Reiki en wat het precies doet en betekent.

bottom of page