top of page
Psychische Stenen
Meeuwen boven duinen

Holistisch Consult

Holistisch betekent ''geheel'', wat zoveel wil zeggen als dat wij als mens al heel en compleet zijn (geboren) maar dat er door de levensjaren heen patronen, overtuigingen en conditioneringen ontstaan, die kunnen resulteren in klachten.

Wat is Holistische therapie

Iedere klacht of hulpvraag kan worden behandeld vanuit een holistische aanpak, juist omdat holistische therapie kijkt naar de mens als geheel. Holistische therapie gaat uit van de mens op 5 niveaus: fysiek/ lichaam, emoties, gedachten, energie en spirit (ziel).
 

Het uitgangspunt is dat deze niveaus samenwerken. Juist omdat al deze niveaus worden bekeken, kan een oorzaak van een klacht soms op een ander niveau worden gevonden. 

Mede hierdoor kan een diagnose vaak sneller worden gesteld.

Veel langdurige klachten, zeker als ze zich vastzetten in het lichaam, willen je iets vertellen. De klacht in het lichaam geeft als het ware een ''signaal'' af, een signaal dat er iets aan de hand is. 

Het lichaam is de uitingsplek van de pijn. Pijn die vaker op een ander niveau; mentaal of emotioneel de oorsprong heeft. 

Dit gedachtengoed is het uitgangspunt van holistische therapie.

Je gedachten en emoties beïnvloeden je systeem en kunnen zich vastzetten in je lichaam.

Door met je aandacht en oefeningen naar de pijn toe te gaan in het lichaam en tegelijkertijd met thema te werken, wat er mogelijk aan vast zit, kan de pijn veel vaker weer vloeiend worden en geheel of gedeeltelijk transformeren. 

Intake 

Ik start met een intake gesprek naar aanleiding van de hulpvraag.

Er kan met 1 sessie al veel bereikt worden, soms zijn er meer sessies nodig.

Een sessie wordt afgesloten met een nabespreking van de ervaringen op de behandeling, of wensen en doelen zijn behaald en er wordt een mogelijk vervolg traject besproken. 

 

Een lichaamsbehandeling kan onderdeel zijn van een holistische aanpak maar is geen noodzaak. Soms volstaat een coach gesprek voor inzicht of bepaalde oefeningen.

Ieder consult kent een persoonlijke aanpak, advies en behandeling. Als client bepaalt u zelf grotendeels uw mogelijkheden en wensen. 

Methodieken
Onderdeel van mijn methodiek zijn verder remedies, (edel)stenen of massage/ reiki technieken. Ook maak ik gebruik van methodieken uit systemisch werken, zoals (tafel)opstellingen en schaalwandelen of methodieken uit de Hypnotherapie (i/o). Als onderdeel van mijn methodiek word zeker ook naar rust, slaap, dagindeling, voeding en beweging gekeken.

Uitleg over de methodieken die ik inzet kunt u vinden onder het kopje ‘’werkwijze/ methodieken’’.

Ik ben zelf hoog sensitief en sterk intuïtief dus ben ervaringsdeskundig in hoog sensitiviteit. 

Klachten kunnen zich uiten op onderstaande manieren en op onderstaande niveaus:

  • Fysiek                   (buikpijn, reuma)

  • Mentaal                (denken, stress)

  • Emotioneel        (boosheid, verdriet)

  • Energetisch       (moe, burn out)

  • Spiritueel            (wat wil ik, zingeving)

Heb je een hulpvraag en wil je een consult boeken? Stuur me een email naar: marije.bewustleven@gmail.com 

bottom of page