top of page

Over Marije

Van origine ben ik een ''hotello'', afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool Maastricht, in 2000.

Na jarenlang dienstverlenende functies te hebben bekleed binnen de hotellerie (als Restaurant Manager) en op kantoor (als Management assistent), kwam ik tijdens een moeilijke periode in mijn leven in aanraking met transcendente meditatie. Dit is een meditatie vorm waarbij je middels een mantra (persoonlijk op jouw afgestemd) leert te verstillen en diep te ontspannen.

Vipassana meditatie

Ik kwam tevens in aanraking met Vipassana meditatie een vorm waarbij je de aandacht richt (op je ademhaling) en gedachtes en gevoelens leert observeren zonder een oordeel te geven. Ik ben daarnaast enkele langere retraites gaan doen, onder meer een 10-daagse stilte retraite in Dilsen- Stokkem, België, bij Dhamma Pjjota, waar de Vipassana meditatie traditie wordt gevolgd van S.N. Goenka. Mijn ontspanning en concentratie groeiden en ik kwam terug bij mezelf. 

 

Na meerdere therapeutische leervormen kreeg ik steeds de diagnose ''Hoogsensitief''.

Hoog sensitieve mensen hebben een gevoeliger zenuwstelsel, waarbij prikkels zoals geluid en visuele beelden moeilijker gefilterd worden. Dat vraagt een aanpassing soms in levensritme, werkomgeving en kennissenkring en vooral ook inzichten hoe hiermee om te gaan.

Ik ben opleidingen gaan doen om meer met mijn gevoeligheid om te leren gaan. Ook mijn intuïtieve vermogens (helderzien , helder voelen & -weten) werden aangescherpt.

Ik ging daardoor steeds meer in mijn kracht staan. Mijn hart volgen. Echt de dingen doen waar ik blij van word en dus ook het werk waar ik energie van krijg en dat bij mij past. Hier ontstond het pad naar mijn praktijk.
 

Ik vind het fijn om mensen te ondersteunen met inzichten over zichzelf vooral in combinatie met lichaamswerk, zeker als mensen het contact met hun lichaam (soms deels) kwijt zijn.

Het uitgangspunt bij therapie is dat een mens zelf alle antwoorden reeds in zich heeft, soms heb je echter een duwtje nodig om er te komen. Daar ligt mijn rol.

Wat kan ik voor jou doen?

Je kunt bij mij terecht met uiteenlopende hulpvragen. Ik kijk op 5 niveaus naar jouw klacht, die hieronder als voorbeeld staan uitgewerkt. Ik werk met een combinatie van coaching op een hulpvraag en vervolgens een lichaamsgerichte behandeling. Ik kijk en voel vooral wat jij nodig hebt.

Mijn doel is bewustzijn te creëren middels coaching & blogs. Ik werk vanuit de ziel.

Jouw ziel is jouw diepste & zuiverste niveau, jouw essentie.

Zodra je je ziel gaat ervaren, brengt die vreugde en voldoening.

Hypnotherapie en Holistisch energetische therapie bieden ondersteuning bij klachten zoals:

– fysieke klachten, dus klachten in het lichaam (bijvoorbeeld hoofdpijn, buikpijn, rugklachten)
– mentale klachten, zoals stress (en stress-gerelateerde klachten), burnout, slecht slapen
– emotionele klachten, zoals verdriet, boosheid, rouw
– energetische klachten, zoals vermoeidheid
– spirituele vragen zoals, wat wil ik, wat kan ik, waar liggen mijn passies en talenten en wat weerhoudt me bv deze te volgen, maar mogelijk ook innerlijk kind vraagstukken of zelfs karmische

Ik ben Marije de Ruijter, woonachtig in Amersfoort en gevestigd met mijn praktijk voor Hypnotherapie (i/o), Holistische therapie en Reiki opleidingen aan huis. Daarnaast schrijf ik blogs, met name over gezondheid, bewustzijn, hoog sensitiviteit en de psyche. Vanuit mijn praktijk aan huis behandel ik mensen met uiteenlopende klachten. Je kunt ook bij mij terecht voor een fijne reikibehandeling, zonder directe klachten.

bottom of page