top of page

Wat is Reiki en wat doet Reiki?

Hoofdmassage

Reiki verdient een speciaal plekje in ons leven, omdat wij allemaal over de Reiki energie beschikken. Het is onze levensenergie. De term Reiki, bestaat uit de woorden Rei en Ki, en het begrip komt uit Japan. Rei staat voor universeel en Ki voor onze levensenergie. Reiki is dus een verzamelterm voor het werken met en in beweging brengen van de levensenergie.

Cliënten voelen zich meestal veel meer uitgerust, in balans en lichter na een behandeling maar ''begrijpen'' soms niet zo goed wat er gebeurt. Reiki werkt voor een heel groot gedeelte intuïtief maar is zeker meetbaar.

In de jaren 80 hebben 2 doctoren Dr. John Zimmerman en Dr. Robert Becker samen met de Japanse Dr. Seto onderzoek gedaan naar wat er gebeurt tussen de Reiki therapeut en client als er wordt behandeld met Reiki energie.

Ze ontdekten dat niet alleen de hersengolven van beoefenaar en ontvanger worden gesynchroniseerd , maar dat deze samen pulseren met het aardmagnetisch veld. Dit aardmagnetisch veld pulseert op de Schumann-resonantie, die rond de 7 Hz. (frequentie) ligt.

Binnen deze interactie is het bio magnetisch veld van de handen van de Reiki beoefenaar 1000 x groter dan normaal.

Er komt dus veel meer energie en warmte uit de handen dan zonder deze interactie.

 

De koppeling van de energievelden tussen client en beoefenaar en de aarde maken het mogelijk voor de beoefenaar te putten uit deze oneindige energie bron van de aarde. (dit is het begrip universele energie). Naarmate de inwijding van de Reiki therapeut hoger is (er is graad 1, 2 en 3) wordt deze energie ook versterkt.

Zowel Zimmerman als Seto hebben het grote pulserende bio magnetische veld dat uitgestoten wordt door de handen onderzocht.

Ze ontdekten dat de pulsen op en neer bewegen tussen de 0,3 en 30 Hz. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit frequentiebereik de genezing van het lichaam stimuleert.

Onderstaande frequenties bevorderen genezing onder andere bij onderstaande:

-Zenuwgeneratie en herstel bij 2 Hz

-Botgroei bij 7 Hz

-Banden die gewrichten bij elkaar houden, spieren, bij 10 Hz

-Haarvaten en bloedvaten herstel, bij 15 Hz

 

Maar bovenal werkt Reiki heel rustgevend, versterkt het immuunsysteem, geeft diepe rust en ontspanning, verhoogt de levensenergie en stimuleert het zelf genezend vermogen.

bottom of page