top of page

Methodieken

Pagina- Methodieken- Pendel_edited.jpg

Coaching - technisch en intuïtief

Een intakegesprek dient ter voorbereiding op een hulpvraag om alle feitelijkheden omtrent uw situatie en persoon in kaart te brengen.

Indien we besluiten samen verder te gaan werken, volgt een nieuwe afspraak, een coach gesprek waarin de hulpvraag op meer manieren wordt bekeken. 

De behandeling kan op verschillende niveaus plaatsvinden: Fysiek, Mentaal, Emotioneel, Energetisch, Spiritueel (zielsniveau).

Binnen dit traject kan ik tevens Hypnotherapie als behandelvorm inzetten, waarvoor ik in opleiding ben. 
 

Innerlijk kind werk (met regressie)

Innerlijk kind werk is een belangrijk onderdeel van therapeutisch werk.

De meeste mensen hebben meerdere innerlijke kinderen (de zogenaamde ‘’ikken’’), die in fases van iemands leven middels een bepaald thema gehoord of gezien willen worden. Het is het trauma uit iemands jeugd. Het innerlijke kind representeert deze trauma’s. 

Innerlijk kind werk dient als onderdeel van therapeutisch werk altijd te worden bekeken en geïntegreerd omdat in de jongste jaren van het individu (vaker voor het 5e jaar) de meeste trauma’s zijn ontstaan. Deze trauma’s, conditioneringen of ervaringen liggen vaker in het ‘’onbewuste’’ te slapen. Het is de zorg van de therapeut deze wakker te maken, door middel van vraagstelling, visualisaties, ontspanningsoefeningen, maar ook innerlijk kind oefeningen en regressie.

Opstellingen 

Opstellingen zijn een vorm van systemisch werken waarbij met vloermatten een situatie visueel wordt gemaakt.

Opstellingen worden veelvuldig gebruikt om (familie) systemen of thema's te representeren middels de ankers en om zo inzicht te krijgen.

Er kan inzicht worden opgedaan hoe iemand zijn gedrag beïnvloed kan worden door patronen, conditioneringen of overtuigingen die ergens ontstaan zijn in dit systeem. Er kan ook worden gewerkt met een emotie of juist een doel dat iemand wil bereiken.

Opstellingen werken altijd op meer niveaus door, fysiek voelt iemand zich onderdeel van het systeem maar ook energetisch gebeurt er van alles middels de herbeleving. Het is een krachtige coach tool, met soms al snel resultaat en inzicht.

Vanuit de Hypnotherapie kan worden gewerkt met karakter of droom delen.

Ontspanningsoefeningen & visualisaties

Het ontrafelen van emotionele en mentale pijn is een proces dat gemakkelijker vorm krijgt indien er meer ontspanning is bij de client.

Ontspanning zorgt voor het loslaten en vrijkomen van pijn of herinneringen. Het kan nodig zijn eerst samen ontspannings- of adem oefeningen te doen voordat we beginnen of als onderdeel van de behandeling middels bv een energetische lichaamsbehandeling.

Visualisaties zijn bedoeld voor iemand om zintuiglijk beter in contact te komen met zichzelf waardoor ervaringen worden versterkt of makkelijker op te roepen zijn.

Visualisaties kunnen gebruikt worden voor inzicht of verwerking.

EFT 

Deze techniek wordt veelal ingezet bij stress en angst reductie, of zwaardere emotionele ballast.

Emotional Freedom Technique, is een techniek waarmee Chinese wijsheid (meridianen) gecombineerd wordt met een meer Westerse Cognitieve techniek. Er wordt met kloppende bewegingen (tapping) aandacht gegeven aan meridiaan punten op hoofd en romp, terwijl er korte zinnetjes bij worden uitgesproken. Tijdens een sessie activeert de client daarmee een stress reactie, en geeft hij of zij vervolgens tegelijkertijd een rustgevend signaal aan het lichaam. Tevens wordt hiermee het brein opnieuw geprogrammeerd. 

Het systeem krijgt een reset.

Belemmerende overtuigingen kunnen hierbij worden omgezet naar helpende gedachten.

Reiki en energetische behandeling

Indien u een fysieke klacht heeft of pijn ervaart kan een Reiki behandeling al veel verlichting brengen.

Soms is een herhaling van een afspraak noodzakelijk. Mijn handen brengen de energie in uw lichaam weer in beweging. Dat is het uitgangspunt.

Een fysieke klacht kan ook psychosomatisch worden bekeken, dus op meer niveaus indien u deze als terugkerende last ervaart.

 

Pendel & Biotensor

Een pendel is een rond of kogelvormig object, meestal van glas, kristal of mogelijk zelfs hout, aan een koord.

Een pendel reageert op de energie van de pendelaar en communiceert direct met het onderbewustzijn van de pendelaar.

Uitgaande dat dit bewustzijnsveld een energetische frequentie heeft, zoals met alle levende dingen met bewustzijn, wordt de informatie uit dit veld gehaald. Een antwoord is altijd ‘’ja’’, ‘’nee’’ of ‘’onduidelijk’’.  Onduidelijk is het eigenlijk alleen als de vraag verkeerd wordt gesteld of de persoon in kwestie waarover de vraag gaat, het antwoord nog niet kan of mag horen.

Dat zijn de wetten van de natuur.

 

De pendel is een zeer betrouwbaar en uniek middel mits deze goed gebruikt wordt. Ik heb een opleiding gevolgd om te leren pendelen en zet deze methodiek veelvuldig in voor mezelf of anderen.

De biotensor werkt soortgelijk als de pendel, deze registreert informatie op basis van trillingen en frequentie.

Chakra-, edelstenen & kristallen

Chakra en edelstenen kunnen worden gebruikt bij het harmoniseren of activeren van een chakra.

Voor ieder chakra bestaat een bepaalde kleur en een frequentie die hoort bij het chakra. 

Bergkristallen hebben een zuiverende werking, waar rozenkwarts bijvoorbeeld harmoniseert en de doorstroming van hart en bloedvaten stimuleert.

Hypnotherapie (i/o)

Hypnotherapie is een vorm van therapie waarbij gewerkt wordt met een diepe ontspanning (trance) om contact te maken met jouw onbewuste lagen (patronen, trauma, conditioneringen, overtuigingen en herinneringen).

De combinatie van diepere ontspanning en het terugdringen van het denken, kunnen zorgen voor diepe inzichten en heling. 

Jouw onbewuste geeft jou inzicht middels beelden (interne dia's).  Juist omdat ik trance inzet met taal en gesproken suggesties blijf jij als client volledig wakker en bewust en houdt je altijd de regie. Je komt weer in contact met je ware zelf, je ziel en je wensen en verlangens.

Onderstaande methodieken kan ik inzetten

*Hartcoherentie, ontspanningsvisualisaties, bodyscans, mindfulness en ademwerk

*Pijnverandering en -reductie

*Regressie met innerlijk kind werk en/ of reïncarnatie

*Werken met dromen, (karakter)delen of tegensprekende karakterdelen

*Systeem- of familieopstellingen

*Losmakingsrituelen (bij rouw of verlies)

bottom of page