top of page
 • Foto van schrijverMarije

Trillingsfrequentie verhogen: holistische therapie & gezondheid

Bijgewerkt op: 25 jul. 2023

Trillingsfrequentie: herken je het gevoel dat je hart een sprongetje maakt wanneer je geliefde je een kaartje stuurt met een lieve boodschap of wanneer je naar je favoriete muziek luistert onder het genot van een verse kop koffie?


Op zo’n moment ervaar je wellicht intens geluk of blijdschap, voel je diepe liefde, dat zijn allemaal emoties en gevoelens met een bepaalde energetische trillingsfrequentie.


Als mens zijn we een systeem in beweging, organen, cellen en meridianen zenden allemaal energie uit. Dat geldt evenzo voor emoties, gedachtes en gevoelens.

Daarover gaat deze blog.


''Trillingsfrequentie kan op alle 5 de holistische mens niveaus worden uitgelegd''

Lichaam/ fysiek

Met ‘’trillingsfrequentie van het lichaam’’ wordt de energetische gezondheid van het lichaam, de organen, spieren/ pezen en cellen bedoeld.

Het besturingsniveau van het lichaam bevindt zich op een ander niveau, je gedachtes, je gevoelens, de ziel, hiermee bepaal je een groot deel van het succes van bovenstaande aansturing van de onderdelen van het lichaam. Dus ook het genezingsproces.

Wat belangrijk is te realiseren is dat lichaamsgezondheid voor een groot gedeelte van binnenuit plaatsvindt, en in veel mindere mate van buitenaf.

Een gezonde lichaamsfrequentie ligt tussen 62 Hz en 72 Hz. Wanneer jouw frequentie lager wordt (onder 50Hz) kun je ziek worden.


Manieren om deze lichaamsgezondheid en frequentie te verhogen zijn:

 • Gezonde voeding

 • Beweging

 • Je werk/ beroep

 • Yoga

 • Aarden

 • Slaap

Overigens wil ik bij ‘’gezonde voeding’’ opmerken dat dit voor iedereen anders werkt.

Ieder lichaam is anders.

Voor een optimaal gezond voedingsschema voor jou persoonlijk zou je naar een voedingsdeskundige of klassiek homeopaat kunnen gaan om te leren welke producten goed voor jou zijn, maar vooral ook welke producten jij goed opneemt.

Alle andere genoemde factoren zijn overigens ook persoonsgebonden.

Ik geef dus geen standaard handleiding of advies, ik geef suggesties in een richting.

Die kun je vervolgens zelf invullen.


Hoe doe ik dat zelf?


Voeding

Ik ben mede door intuïtieve ontwikkeling de laatste jaren veel gevoeliger geworden.

Ik was al Hoog sensitief en zintuiglijk gevoelig maar nu werkt mijn 6e zintuig ook uitstekend, dat resulteerde bij mij in bepaalde wenselijke aanpassingen soms in ritme, dag of structuur.


Zo eet ik het beste veganistisch, zo natuurlijk en onbewerkt mogelijk.

Weinig suiker, verzadigde vetten en dierlijke producten.

Ik eet ze wel maar met mate.

Dierlijke producten verteer ik eenvoudigweg slechter. Ik vind kaas en een eitje wel heel lekker, dus die komen zeker op het menu.

Mijn lichaam geeft het vanzelf aan; ik heb enorm veel behoefte aan groente, fruit, noten, zaden, vezels en gezonde vetten.


Beweging

Ik ben van een zwaarder fitness programma van meer keer per week naar 2 keer per week sporten gegaan, en doe daarnaast yoga, dansen en wandel graag in de natuur.

Mijn lichaam vraagt naar een minder intensieve workout, zodat ik minder lang hoef te herstellen en mijn energie anders kan gebruiken.

Ik wil daarnaast vooral ook lol hebben in de beweging, zo volg ik wekelijks een bootcamp les buiten en ben ik gek op Ecstatic dance.


Werk

Ik werk minder uren op een dag (waar mogelijk), of knip mijn uren meer op per dag. Ik neem langere pauzes, zorg goed voor mezelf en door verbeterde rust slaap ik overwegend heel goed.


Yoga & meditatie

Ik heb een ochtend en avond routine, met meditatie, reiki, oefeningen met hart coherentie, en ik integreer alles met oefeningen vanuit de Schumann resonantie. Ik wissel per dag mijn oefeningen af.

Ik stem daarnaast vaker op mezelf af per dag, hoe gaat het met me?

Past het tempo me nog waarin ik nu zit?

Soms kun je dit niet veranderen op het moment, maar je kunt het je wel bewust zijn en ernaar proberen te handelen.

Ik ben daarnaast een vuur teken van astrologie (Ram), dus kan me echt vastbijten in dingen.

Vooral als ik als ondernemer aan het creëren ben, dan blijf ik doorgaan, en omdat ik alleen woon, moet ik soms echt een wekkertje zetten. Eruit stappen zeg maar!


Aarden

Ik ben Hoogsensitief, dus mijn lichaam aarden is essentieel voor mij. HSP-ers zijn van nature gevoeliger en slaan makkelijker uit hun aarde, door zintuigelijke overbelasting of juist teveel met het hoofd werken of in het hoofd zitten.

Ik zorg dagelijks voor in en uitcheck momenten, aard mezelf met energetische oefeningen of ga lekker een stukje lopen buiten in de natuur.

De natuur werkt erg helend voor mij.


Slaap

Ik ben iemand die regelmaat nodig heeft en ik ben een ochtendmens. Dat betekent, dat zeker in de winter, mijn energie lager is s ’avonds. Ik slaap in de winter liefst rond 22 a 22.30 uur. Vroeg naar bed gaan is overigens heel gezond, daar zijn veel onderzoeken naar. De uren voor 24 uur tellen dubbel als het op slaap en uitrusten aan komt.

Doordat ik probeer overdag goed met mijn stress levels om te gaan, slaap ik redelijk goed door. Als ik een lange dag heb of veel mentaal heb moeten verstouwen, zeker in de avond, heeft dat direct invloed op mijn slaap. Dan slaap ik veel minder goed.


Wat ik zelf het meest uitdagend vind aan bovenstaande?

Ik vind het soms lastig om bovenstaande te integreren in de maatschappij (of omgeving) die soms van alles van je vraagt of verlangd.

Het vraagt kiezen voor mezelf, of steeds herkiezen wat wel en wat niet.

Vooral ook lief zijn voor mezelf. Heb je een keer geen zin om te sporten, ga dan niet en gun jezelf ‘’me’’ time op een andere manier. Lief zijn voor jezelf en niet te streng zijn is een vorm van zelfliefde en daarmee verhoog je ook je trillingsfrequentie. Je bent het waard.


Mentaal

Met ‘’trillingsfrequentie van de geest’’, het brein (mentaal) wordt de energetische uitwerking van jouw mentale staat, je gedachtes, gewoontes en patronen op je gezondheid bedoeld.

Bij een positieve gedachte, zoals blijheid en vreugde bij een huwelijk of geboorte van een kind kun je al een trillingsfrequentie realiseren van zo’n 500 Hz terwijl een angst gedachte, zoals bijvoorbeeld het zakken voor een rij examen richting de 100 Hz kan gaan. Lagere frequenties over een langer tijdsbestek kunnen schadelijk zijn.


Manieren om deze frequentie te verhogen zijn:


 • Werken met overtuigingen en negatieve gedachtes

 • Intenties & affirmaties zetten (positieve zinnetjes die een wens in werking stellen)

 • Positieve mensen om je heen verzamelen en contacten waar je energie van krijgt

 • Positieve berichten lezen en negatieve beeldvorming meer vermijden

 • Een studie doen die je leuk vindt


Hoe doe ik dat zelf?


Ik zet zelf geregeld intenties, vaak hebben die inhoudelijk iets te maken met waar ik op dat moment sta in mijn leven of doorheen ga. Het kan ook een wens zijn, voor de langere termijn, die je als zijnde ‘’het is er al’’ uitzet.

Positieve intenties en gedachtes zijn daarbij erg belangrijk, want energie trekt energie aan. Als je het vervolgens ook echt gelooft, dus geloven in de realisatie van je intenties, wensen en verlangens, mag je met geduld loslaten wat er in beweging wordt gezet.

Als je deze oefeningen rond de nieuwe maan doet, is de kosmische energie sterker en kun je makkelijker ‘’aantrekken’’ wat je verlangt.


Voor mij is het verder essentieel dat ik vrienden en familie om me heen heb, waar ik echt mee kan praten, praten met verdieping, mensen die mij horen of zien, mensen op mijn trillingsfrequentie of golflengte.


Ik lees niet alles meer, zeker niet in de reguliere media, waar veel negatief wordt uitvergroot, of onjuiste informatie wordt verstrekt.

Ik volg mijn eigen kompas, mijn hart, het centrum van mijn bewustzijn, hier vind ik de meest heldere inzichten.


Belemmerende overtuigingen leren omkeren, daar zijn veel leuke oefeningen voor, die leer ik je graag!!


Emotioneel

Met ‘’trillingsfrequentie van je emoties’’ wordt bedoeld: de energetische uitwerking van jouw emoties op jouw gezondheid.

Emoties die we onderscheiden zijn: angst, boosheid, vreugde en verdriet.

Blijheid maar ook een gevoel van vrede en liefde hebben een hele hoge frequentie, zo’n 600 Hz.

Angst en boosheid maar vooral schuldgevoel en schaamte hebben de laagste frequenties.

Emoties zijn bedoeld om gevoeld te worden en ook echt gevoeld en doorleefd.

Verdriet dient te worden uitgewerkt voordat je een hogere en lichtere frequentie kunt bereiken.

Het is dus prima emoties, dus ook negatieve te voelen en ervaren. Het belangrijkst is echter dat je ze kunt leren observeren als ‘’van voorbijgaande aard’’.


Manieren om de frequentie van emoties te verhogen zijn:


 • Vertrouwen

 • Humor

 • Je hart volgen

 • Activiteiten ondernemen waar je blij van wordt

 • Meditatie

 • Therapeutische sessies


Hoe doe ik dat zelf?


Ik heb op gezette tijden in mijn leven goede hulp gehad van (trauma) therapeuten of andere counselors. Die hulp heb ik wel altijd gezocht. Met het geleerde ging ik vervolgens zelf verder. Meditatie en aandachts trainingen hebben me veel gebracht. Vooral rust en leven in het moment, waardoor ik beter in contact kwam met mezelf en mijn ziel.

Het gevolg daarvan is dat ik meer vanuit mijn hart ging leven, luisteren naar de verlangens van mijn hart want dat zijn mijn zielsverlangens.


Doordat ik mijn hart volg, heb ik meer vertrouwen gekregen in de aardse zaken zoals, werk, geld en inkomen. Juist omdat ik door te doen wat ik leuk vind (overwegend) mezelf weet te dragen en een nieuwe start kan faciliteren waar nodig.


Verdriet is oké. Verdriet gaat voorbij, zoals alles in het leven. Verdriet mag er zijn. Het is een stukje ervaren en opruimen.

Dieper verdriet of diepere pijn kan soms een zielenthema of pijn uit vorig leven zijn. Meestal voel je dat aan een kortere of heftigere pijn, of terugkerend thema.

Ik ken gelukkig zelf geen depressie.


Probeer dit eens

Ga eens echt zitten met je verdriet. Kijk of voel naar binnen. Waar voel ik het in mijn lijf, wat is de aard van de pijn, wat zit er wellicht onder? Zeker als het een terugkerende pijn in het lichaam is, steeds op dezelfde plek en je weet zeker dat het niet door sporten of blessure komt, is er wellicht een thema dat jouw aandacht vraagt en zich uit en vastzet in je lijf. Dat noemen ze psychosomatische pijn.



Spiritueel

Met ‘’trillingsfrequentie op spiritueel niveau’’ wordt bedoeld: de frequentie van jouw essentie, jouw ziel.

De energetische afstemming op jouw ziel en op jouw zielendoel. Wat je hier komt doen op aarde, wat je komt leren en wat je komt brengen.

Jouw levenspad en -missie.

Zodra je die hebt gevonden, voel je je vaak intens gelukkig, want je leeft in lijn met je hart, dus je ziel.

Ze noemen dit ziels-bewustzijn ofwel harts-bewustzijn.

Veel mensen zijn hedendaags op zoek naar dit pad, in feite naar zichzelf. Wie ben ik? Wat is mijn doel op aarde? Hoe kom ik erachter?

Indien je de tijd wil nemen om te luisteren naar je ziel, stil te staan, aandacht te geven aan rust en ontspanning en stilte in je leven, komen er vaak vanzelf inzichten.

Daarmee vergroot je je hart bewustzijn en daarmee jouw spirituele trillingsfrequentie.

De frequentie van jouw ziel.


Methodieken voor het verhogen van deze spirituele frequentie en dus inzicht in jezelf zijn:

 • Meditatie/ Yoga

 • Therapie

 • Stilte retraites

 • Jezelf ontwikkelen middels lezen of studie

 • Activiteiten ondernemen waar je je happy bij voelt

 • Je zielen pad leren kennen


Durf stil te staan en te luisteren.

Fluisteringen, beelden of woorden die in je gedachte verschijnen zijn veel vaker intuïtieve inzichten. Je eerste en best betrouwbare bron van inzicht.

De roep van jouw ziel.


Stel jezelf de volgende vragen:

· Waar krijg ik echt energie van?

· Waar word ik gelukkig van?

· Welke wensen heb ik?

· Welke dromen heb ik?

· Waar ben ik echt goed in?

· Waar werd ik als kind blij van?



Hoe doe ik dat zelf?


Ik ben zelf al heel lang geïnteresseerd in andere Holistische leervormen en therapeutische leervormen, en heb er door de jaren heen veel gedaan.

Dat begon zo’n 15 jaar geleden gedurende een persoonlijke crisis.

Daarbinnen werd ik vooral bekend met intensief lichaamswerk, meditatie, gedragstherapie en astrologie. Binnen astrologie leerde ik mijn belangrijkste uitdagingen en kansen kennen en vooral inzicht in mijn zielenpad.

Dat laatste heeft me enorm geholpen en gesteund om processen gedurende de laatste jaren beter te begrijpen. Daarnaast heb ik ook inzicht gekregen in mijn missie, het lichtwerkers/ therapeutische pad, wat zich pas op latere leeftijd heeft ontvouwt, maar wat mij enorm veel kracht geeft tot manifestatie, waar ik normaliter zeer bescheiden en afwachtend was ging ik nu met veel kracht vooruit.


Toen ik terug kwam bij mijn essentie met behulp van bovenstaande, ging het licht letterlijk aan. Mijn licht ging weer echt schijnen, en daar ontstond een stroom van overvloed en geluk.



Van informatie tijdperk naar intuïtie tijdperk


Hoe kun je bewust leven in een informatietijdperk, waarin productie en snelheid nog steeds het belangrijkst is?

Het intuïtie tijdperk ofwel Aquarius tijdperk is aangebroken.

We komen uit het Vissen tijdperk, waarbinnen macht, hiërarchie en het individu centraal stonden.

Sedert december 2020 zijn we een nieuw astrologisch tijdperk ingegaan (voor ongeveer 2000 jaar) het Aquarius tijdperk, waarbinnen intuïtie, naastenliefde en vrijheid juist belangrijk zijn.


Intuïtie, vertrouwen op jezelf, en je hart volgen zijn steeds belangrijkere wensen en waarden.

Intuïtie en intuïtieve inzichten ontstaan pas bij goede ontspanning en ontstaan in het nu. Je verbindt je met je hart en je lichaam, zonder wilskracht, je geeft je over.

Meditatie kan helpen bij het ontwikkelen van intuïtieve vermogens.

Alfa, theta en delta golven van het brein maken het denken ondergeschikt, je kunt naar binnen keren en loskomen van het ego.

Deze hersengolven stimuleren innerlijke groei en groei van bewustzijn en een beter contact met het Zelf.

Van daaruit zijn wensen, verlangens en mogelijkheden van de ziel voelbaar.

Ervan uitgaande dat je een ziel bent met een lichaam, is het belangrijk dat je er goed voor wilt zorgen.

Dankzij jouw lichaam kan jouw ziel zijn of haar werk doen.

Neem dus die ontspanning, zorg goed voor jezelf en luister diep naar je innerlijk.

Zodra je vanuit je hart/ ziel gaat leren ervaren en leven, kun je veel meer aan en het optimale leven creëren waarbinnen je echt gelukkig bent.

Je hoeft niet meer te vechten, zaken naar je toe te trekken, je kunt vertrouwen dat zaken op gezette momenten naar je toe komen. Dat kost soms tijd, net als jezelf ontwikkelen.

Heb geduld met jezelf en met het leven, dus met je ziel.


Het gelijke trekt het gelijke aan


Jouw persoonlijke trillingsfrequentie trekt frequenties van gelijke soort aan. Als je trillingsgetal laag is, trek je daarom vaker negatieve ervaringen of mensen aan. Zo kun je in een neerwaartse spiraal terechtkomen. Door je trilling bewust te verhogen, bevrijd je jezelf van negatieve trillingen. Dit bewust beïnvloeden van je trillingsgetal is de basis van o.a. de homeopathie, energetische en holistische therapie en ook reiki & massage behandelingen.


Kernfrequentie

Wat is een kern frequentie?

Jouw kern frequentie is jouw meest optimale trillingsfrequentie.

Staat die vast?

Niet perse, want deze kan per dag fluctueren maar zal zeker rondom een bepaald aantal Herz liggen als deze optimaal is.

Je kern frequentie kun je herkennen aan een ‘ziels kwaliteit’ zoals goede humor, empathie, vreugde, compassie, iets dat echt bij jou hoort.

Of een energetisch gevoel zoals zachtheid of tintelingen.

Tot slot behoren ziels kwaliteiten zoals ‘’intuïtie’’, creatief vakmanschap, muziek, iets waar je erg goed in bent, ook tot je kern frequentie.

Dit zijn allemaal uitingen van kern frequenties.






349 weergaven0 opmerkingen

Opmerkingen


bottom of page