top of page
  • Foto van schrijverMarije

Bewustzijn: de lagen van ons bewustzijn ontrafeld

Bijgewerkt op: 30 mrt.

Wat is bewustzijn. Hoe kun je je bewustzijn vergroten of verhogen.

De wereld is in beweging. Het zijn tijden waarbinnen het bewustzijn en ons collectieve bewustzijn aan het veranderen is. Termen zoals wakker bewustzijn of hoger bewustzijn zijn nu meer dan ooit aan de orde. Bewustzijn en jouw staat van bewustzijn kunnen momenteel een belangrijk anker zijn. Een anker om niet verdwaald te raken, in alle informatie die op je afkomt, en jouw eigen zuivere waarheid te blijven volgen.


In jouw veld van bewustzijn ligt jouw wijsheid, inzicht en kennis. Dit is waarom ‘goed in contact zijn’ met jouw bewustzijn en bewustzijnsontwikkeling essentieel is. Dat het je daarnaast, een beter contact oplevert met jezelf en je intuïtie doet groeien, is alleen maar winst.


Naar bewustzijn wordt met verschillende brillen gekeken. Bewustzijn zetelt volgens de wetenschap in de hersenen, terwijl het spirituele uitgangspunt is dat de ziel bewustzijn regisseert en daarmee een onuitputtelijke bron is van inzicht en wijsheid.


Heb je je het volgende wel eens afgevraagd: Ben ik me eigenlijk bewust dat ik me iets bewust ben?

In deze vraagstelling ligt bijna een paradox besloten. Toch is het realiteit. Energy goes where attention flows. Oftewel waar je aandacht is, daar ben je je bewust. Maar waar zit de regie?


Onderstaand artikel heb ik geschreven voor Nieuwetijdskind Magazine, je kunt hem hieronder verder lezen, het artikel behandeld verder:


*geestelijk & zintuiglijk bewustzijn

*zielsbewustzijn & hartsbewustzijn

*een beschrijving van alle lagen van bewustzijn en hoe je deze kunt ontwikkelen; het bewuste, het onbewuste, onderbewuste en hoger bewuste

*hoe ik zelf meer bewust-zijn in mijn leven ontwikkel


61 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page