top of page
  • Foto van schrijverMarije

Intuïtieve vermogens, welke zijn er & hoe benut je ze?

Bijgewerkt op: 30 mrt.

Intuïtie, wat is dat eigenlijk?

Kun je je intuïtie ontwikkelen?

Welke intuïtieve vermogens onderscheiden we & hoe benut je ze?

En bovenal, is intuïtie iets anders dan het volgen van je gevoel?


Een beroemde quote van Albert Einstein (natuurkundige uit de 19e eeuw): The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant. We have created a society that honours the servant and has forgotten about the gift.


Einstein wil zoveel zeggen als: we hebben een wereld geschapen die geregeerd wordt door ons brein, onze ratio en we zijn onze intuïtie vergeten.


Wat is intuïtie?

Intuïtie is ons 6e zintuig, een bovenzintuiglijke intelligente manier om informatie mee te genereren, gebruiken en interpreteren.


We worden allemaal geboren met intuïtie en de potentie deze te ontwikkelen.

Intuïtie is derhalve een ''gave'', want Einstein was ook degene die erkende dat intuïtie de ''hogere intelligentie'' is.

Omvattender en ongrijpbaarder dan waar ons brein kan reiken, al ''denken'' wij mensen vaker dat dat niet zo is. De maatschappij heeft ons vooral geleerd te denken, en te werken met ons brein.

Je zou dat een tijds verschijnsel kunnen noemen en daarmee een soort conditionering.


Cognitieve intelligentie is een vorm geworden die aantoonbaar en feitelijk moet zijn.

Terwijl intuïtie dat alles behalve is, intuïtie werkt op basis van bewustzijn, energie en frequentie. Ik zal dat hieronder uitleggen.


De 6 vormen van intuïtieve vermogens

Een ieder wordt geboren met intuïtieve vermogens, maar je bepaalt zelf of je ze gaat ontwikkelen en inzetten. Bij de ene persoon zijn de aangeboren intuïtieve vermogens reeds sterker aanwezig dan de ander. In feite is intuïtie een bewustzijns- of ervaringsniveau waarop de ziel, jouw ziel kennis heeft gemaakt in al haar vorige levens.

Dit ervaringsniveau uit zich op zielsniveau in een frequentieniveau, ofwel bewustzijns niveau.


"Ik ga dan uit van het gegeven dat je als ziel geboren wordt met de potentie om dit niveau te ontwikkelen, door bijvoorbeeld therapie of andere ontwikkeling"

Volgens de leer van de reïncarnatie kiest de ziel steeds opnieuw om geboren te worden in een nieuw lichaam.

De ziel doet ervaringen op in ieder afzonderlijk leven en al deze ervaringen worden opgeslagen in het energieveld van de ziel.

Je zou kunnen zeggen dat een ziel een hele grote super computer is met heel veel data en informatie uit vorige levens. Je kunt in je huidige leven leren putten uit deze database, door jezelf te ontwikkelen middels bewustzijns vergrotende activiteiten en ervaringen, zoals mediteren, reiki (of welke vorm van energetisch werk), therapie en jezelf daarmee goed te leren kennen. Hoe meer je jezelf leert kennen, hoe meer je groeit en je toegang kunt leren krijgen tot jouw eigen zielsveld van informatie. Soms ook als dit verder reikt dan dit leven.

Dit heet bewustzijn. Hoe groter je bewustzijn en hoe meer dit groeit, hoe groter het veld van kennis en ervaringen wordt waaruit je kunt putten. Zodoende groeien ook je intuïtieve vermogens.

Terug naar de 6 vormen van intuïtieve vermogens.

Er bestaan: helderzien, heldervoelen, helderweten, helderhoren, helderruiken en helderproeven.

Wat betekenen deze nu eigenlijk en hoe benut je ze?


Helderzien wil zeggen dat je een sterke interne waarneming hebt of de mogelijkheid tot visualiseren je erg goed af gaat. Informatie komt als het ware via beelden tot je.

Je ‘’ziet’’ wat er aan de hand is met iemand of binnen een situatie.

Sommige mensen die hun helderziende vermogens hebben ontwikkeld kunnen ook energie zien om een mens heen en uit die energie conclusies trekken. Of iemand zich bv moe of gestrest voelt.

Het hebben van vergaande intuïtieve vermogens wordt paranormaal begaafd genoemd. Je krijgt dan ook extern beelden door, of bijvoorbeeld van overledenen.

Heldervoelen betekent dat iemand voelt wat er met een ander aan de hand is. Het bewust of onbewust voelen van het energieveld van de ander. Je kunt je hierop leren afstemmen. Bijvoorbeeld in de opleiding tot Holistisch (Energetisch) Therapeut, zoals ik die heb afgerond.

Helderweten is dat informatie iemand binnenvalt, soms zonder daarom te vragen. Je gevoel zegt je dat iets zo is. Je weet het gewoon.

Je krijgt bijvoorbeeld een oplossing binnen via woorden of beelden.


Helderhoren betekent dat je bv. een liedje in je hoofd hebt waarvan de woorden toevallig iets vertellen over een situatie waarin jij je bevindt of over een persoon die je zojuist tegenover je hebt zitten. Of je hoort de naam van een bloem of plant, dit kan bv ook in je dromen zijn en dat blijkt dan de remedie voor een kwaal, of het antwoord op een vraag die je hebt gesteld daarover.

Je kunt ook vragen om een keuze en soms ''hoor'' je het antwoord in je binnenste.


Helderruiken betekent dat energie in geur wordt omgezet, dat je een specifieke geur langs voelt gaan of ruikt die mogelijk iets triggert of aangeeft of een bepaalde situatie goed voor je is, of niet.

Je ruikt bijvoorbeeld een rozengeur terwijl er geen rozenstruik in de buurt is.

Helderproeven; energie geeft via je smaak aan of een product goed voor je is of niet, bv de smaak van sinaasappelsap en je vind dit niet lekker of je proeft iets bitters in je mond als je iemand behandeld (client) op een bepaalde plek, daarmee kan bv ziekte of blokkade ook worden aangegeven.


Al deze vermogens kun je ontwikkelen. Een persoon heeft soms meerdere vermogens.

Die zijn het sterkst ontwikkeld.

Bij mij is dat helderzien en verder -voelen en -weten.

Je ontwikkelt deze vooral door je bewustzijn en trillingsfrequentie (daarover in een latere blog meer) te vergroten.

Door je bewustzijn te vergroten kom je meer in contact met jezelf. Je gaat meer naar de basis van jezelf toe, leert meer vanuit je hart te leven.


Hoe is intuïtie anders dan gevoel?

Je intuïtie is in feite je allereerste gevoel of ingeving, terwijl een ‘’gevoel’’ bij iets hebben gekoppeld kan zijn aan een ervaring, emotie of herinnering en dus gekleurd kan zijn.


''Je intuïtie is nooit gekleurd. Het is jouw meest zuivere bron van weten''


Paranormale vermogens zijn in feite niets anders dan zeer scherpe of sterke intuïtieve vermogens.

Paranormale vermogens liggen als term soms onder vuur, ze worden niet altijd begrepen, mede door het beeld wat erover gecreëerd wordt soms in de media.

Vroeger werd iemand met deze vermogens soms uit de maatschappij gezet, bijvoorbeeld heksen in de 14e eeuw, of spirituelen.

Maar in feite gebruikten deze mensen niets anders dan hun intuïtie, of de krachten van de natuur, zoals planten, paddenstoelen, kruiden, leven bij de maan cyclus of intenties (bezweringen)

Zoals Einstein zei: ''the gift'', het is een soort gave of magie, het is niet tastbaar of beredeneerbaar (met ons brein) zoals we gewend zijn.


In mijn praktijk gebruik ik deze vermogens om jou te coachen (technisch coachen en intuïtief coachen) op een hulpvraag. Daarna volgt waar nodig een lichaamsbehandeling, met reiki onder meer.


Ik voel met mijn handen jouw energie en soms voel ik ook vibraties die mij aangeven waar een mogelijke energie verstoring of kwaal zich bevindt.

Ik gebruik tevens de pendel en biotensor om deze energetische onregelmatigheden op te sporen.

Soms ''hoor'' ik informatie over de klacht of hulpvraag. Ik heb door veel oefenen geleerd op deze informatie te gaan vertrouwen.

Ik heb geleerd te vertrouwen op mijn intuïtie.


63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page