top of page

Holistisch gezond met behulp van trillingsfrequentie en de Schumann resonantie

Trillingsfrequentie
Als mens zijn we een systeem in beweging met een bepaalde energetische trillingsfrequentie. 

Ons lichaam bestaat onder andere uit: water, organen, meridianen en cellen. Al deze onderdelen hebben hun unieke ‘’frequentie’’ ofwel energetische trilling, daarmee werken ze samen in het systeem (ons lichaam). Het uitgangsprincipe daarbij is dat alles bestaat uit energie, en daarbij een elektromagnetisch veld uitstraalt. Zie het als een radio zender, die uitzendt en ontvangt. Dit maakt ons als ‘’mens’’ tot een energetisch systeem dat energie uitstraalt en kan ontvangen.

Trillingsfrequentie betekenis en trillingsfrequentie verhogen

De Schumann resonantie is de trilling of frequentie tussen het aardoppervlak en de bovenste laag van de atmosfeer. Het is het elektromagnetisch veld van de aarde.

Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer mensen afgestemd zijn op deze frequentie (aarden), er een genezende werking optreed. Wilfried Schumann ontdekte in 1952 dat deze frequentie identiek is met onze hersengolven en specifiek alfagolven (meditatief) en daarmee een positieve invloed heeft op onze creativiteit en ons immuunsysteem.

Holistische gezondheid wordt sterk gestimuleerd met behulp van onze eigen interne trillingsfrequentie en extern met behulp van onder andere de Schumann resonantie.

Beide zijn essentieel voor onze gezondheid.

Trillingsfrequentie kan op 5 niveaus worden uitgelegd:
 

Lichaam/ fysiek

Met ‘’trillingsfrequentie van het lichaam’’ wordt de energetische toestand van ons lichaam, de organen, spieren/ pezen en cellen bedoeld. Een gezonde lichaamsfrequentie ligt tussen 62 Hz en 72 Hz. Wanneer onze trillingen verlagen (onder 50Hz) kunnen we ziek worden.
 

Mentaal

Met ‘’trillingsfrequentie van de geest’’, het brein (mentaal) wordt de energetische uitwerking van onze mentale staat, gedachtes, gewoontes en patronen op onze gezondheid bedoeld.

Bij een positieve instelling, zoals blijheid en vreugde bij een huwelijk of geboorte van een kind kunnen we al een trillingsfrequentie realiseren van zo’n 500 Hz terwijl een angst gedachte in verband met het zakken voor bv een rij examen, richting de 100 Hz gaat.
 

Emotioneel

Met ‘’trillingsfrequentie op emotioneel niveau’’ wordt bedoeld: de energetische uitwerking van emoties op onze gezondheid. 

Emoties die we onderscheiden zijn: angst, boosheid, vreugde en verdriet.

Blijheid maar ook een gevoel van vrede en liefde hebben een hele hoge frequentie, zeg 600 Hz. Angst en boosheid maar vooral schuldgevoel en schaamte hebben de laagste frequenties.

 

Energetisch

Met ‘’trillingsfrequentie op energetisch niveau’’ wordt bedoeld: hoe ons gedrag, gevoel en verzorging ons energie niveau bepalen en beïnvloeden.

Alle eerdere 3 niveaus, lichaam/ mentaal en emotioneel bepalen in feite deze energetische frequentie. 

 

Spiritueel

Met ‘’trillingsfrequentie op spiritueel niveau’’ wordt bedoeld: de frequentie van onze essentie, onze ziel. De energetische afstemming op onze ziel en zielendoel. Wil je werken aan het verhogen van je trillingsfrequentie op bovenstaande 5 niveaus en leren oefenen met het aarden van je lichaam en systeem binnen de Schumann resonantie?

Hier vindt je informatie over hoe je je trillingsfrequentie kunt verhogen. 

Wil je een consult boeken om samen te kijken naar het verhogen van je trillingsfrequentie? Stuur me een email naar: marije.bewustleven@gmail.com 

bottom of page